OVESNÁ ČOKO KAŠE
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček Emco
300 ml kokosového mléka ( sojové, mandlové, plno/polotučné taky může být)
1 větší lžíce kakaa
1 lžíce rozemletých oříšků podle chuti
1 lžička datlového sirupu (může být i med nebo javorový sirup)
ovoce podle chuti a čokoláda podle chuti
POSTUP:
Vločky (na začátek tři lžíce) jsem v hrnci smíchala s mlíkem a kakaem a nechala projít lehce varem. Pak jsem přidala arašídový máslo, rozemletý ořechy a podle konzistence jsem buď přidala vločky nebo mlíko. Opravdu záleží na tom, jaká konzistence vám vyhovuje. Pokud je kaše řídká, přidejte vločky. Pokud hustá, rozřeďte ji mlíkem. Ke konci jsem přidala ještě lžičku sirupu na doslazení. Se sirupem při vaření jsem vždycky opatrná, protože s ním hotovou kaši většinou ještě zdobím, tak aby to nebylo přeslazený.
Kaši jsem pak servírovala s čerstvejma malinama, borůvkama, datlovým sirupem a čokoládou.
DOBROU CHUŤ:*